XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
xzone logo

Здравейте Приятели!

Добре дошли в общността XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли.

Ние, екипът на XZONE®, Ви приветстваме при нас и се надяваме, че тук ще преоткриете силата на думите и ще прекарате безброй незабравими безценни приятни и ползотворни мигове на лов з@ мисли & съзнания™.

Малък жокер

Тук събираме, развиваме, изграждаме, съхраняваме и заразяваме с усмивки, позитивизъм и настроение. Уловете силата на човешката мисъл с думи!

Пуснете ме да вляза!!!

Вече член на Общността XZONE®?

Потребител:

Парола:

Запомни ме?

Забравих си паролата. Помощ?!

Все още не си се присъединил към XZONE®?

Докосни се до необятния творчески свят на Ловците н@ мисли, където единственото ограничение е твоето въобръжение!

• Леснo!
  • Бързo!
  • И Достъпно!
  • Искаме твоето мнение! То има значение!

Не чакай повече, а се присъедини към нас и стани част от великия проект на екипа на XZONE® TEAM!

Регистрирай се сега!

Сподели и препоръчай тази тема!

XZONE® T.O.S.: Общи Правила Кой-Какво-Кога-Къде & Защо е XZONE®?..

N.B! Споделете и препоръчайте свободно настоящата тема в социалните мрежи =>>> INFO

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар

Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември.

Go down

Харесвате ли кафето в заведенията на Starbucks?

Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_lcap29%Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_rcap 29% 
[ 2 ]
Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_lcap14%Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_rcap 14% 
[ 1 ]
Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_lcap14%Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_rcap 14% 
[ 1 ]
[ 1 ]
Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_lcap29%Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Vote_rcap 29% 
[ 2 ]

Общо гласове : 7

22102008

Писане 

Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Empty Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември.

Първият обект на веригата в София ще се намира на кръстовището на ул. "Гурко" и бул. "Левски", като ще заема една трета от площта на бившата "Пица Хът". Оперативната дейност ще се изпълнява от дъщерната компания Marinopoulos Coffee Company Bulgaria.
"За Starbucks е чест да присъства в страна с богата кафе-култура като България", казва Янис Калфакакос, управител на Marinopoulos Coffee Company. "От опита, който имаме, сме убедени, че когато споделяме нашата страст към висококачественото кафе и предлагаме Преживяването Starbucks на нов пазар, ние помагаме на местната кафе-индустрия да се развие. Нашето присъствие облагодетелства потребителите и стимулира другите кафе-вериги. Очакваме с нетърпение да станем част от уникалната кафе-традиция в България и да спомогнем за нейното обогатяване."
С влизането на Starbucks в България конкуренцията сред кафе веригите ще се засили сериозно. През последните години на българския пазар се забелязва бум на заведения от типа бързо кафе. В момента в София има над 20 такива, които се управляват от около десет компании. Пионер е "Онда" с девет заведения в столицата. Българският потребител има традиции в пиенето на кафе и по тази причина пазарът у нас е привлекателен, смятат експерти. Навлизането на Starbucks може да има ефект в две насоки. Със сигурност веригата ще отнеме от пазарния дял на сега действащите кафе вериги. От друга страна обаче появата на марката ще подейства положително на пазара заради рекламата, която ще направи на този тип заведения. Освен в България, Marinopoulos Coffee Company работи съвместно със Starbucks за откриването и управлението на заведения от веригата и в Гърция, Кипър, Швейцария, Австрия и Румъния.

В общи линии Старбъкс е топ верига само в САЩ, където за съжаления нямаме нищо общо с хубавите кафета. Само за сведение ще кажа че, в България предпочитаното кафе е еспресо и то от италианските блендове, докато в Америка се пие предимно шварц кафе в неприлично големи количества. В Щатите когато си поръчаш еспресо те питат дали знаеш какво е това и те предупреждават колко е силно. Истина е, че и в САЩ има много хубави блендове (които допадат особено на хора като мен, които не са запалени любители на чистите класически вкусове от топлата напитка, а харесват по-сладникави миш-маши - Starbuck & Hardrock cafes са добри примери) и е интересно разнообразието от предлаганите вкусове, но това е малко или много американска черта. Според мен Starbucks в София ще бъде поредната изцепка, с високи цени, само за тузари, за хора, които искат да се покажат и за Американски туристи, които винаги търсят нещо родно. Предполагам, че скоро след отварянето Старбъкс ще бъде просто поредното място, като MC Donalnds например, не вярвам българина да се втурне масово натам! Някак не са преценили добре пазара и потребителските навици у нас. Е, първите два месеца ще е супер. Кафето ще е вкусно, машините ще са още нови, прекрасната софийска "чушмяна" вода все още няма да е прецакала каквото може да прецака. За сметка на това няма да може да се стъпи вътре без резервация от предишната седмица (една трета от площа на Пица Хът ?!). Де що има "изискани личности" ще паркират "лъскавите си возила" на спретнати колони от светофара до дюнерите на Попа и ще се тълпят да поръчват White Chocolate Mocha Frappuccino Light Blended Coffee за по 3-4 евро парчето. Дано поне пакетираното кафе да го продават на отделна опашка... След това всичко ще си дойде на мястото.
Какво друго мога да кажа, освен, че известният гръцки мениджмънт с български персонал ще правят.. американско кафе lol! Неочаквано добра комбинация, хаха smile boys
Коментари, Гост?

Последната промяна е направена от Deo на Сря 22 Окт 2008, 23:24; мнението е било променяно общо 2 пъти (Reason for editing : повторение)
Deo
Deo
Xz©ne™ CE®
Xz©ne™ CE®

Male
Общ рейтинг :
Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Pollba1033 / 10033 / 100Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Pollba11

Върнете се в началото Go down

Share this post on: reddit

Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. :: Comments

Dessie

Писане Съб 25 Окт 2008, 22:41 by Dessie

Не искаме да крадем портфейлите на хората, а сърцата им. lol! happy blond

Deo

Писане Съб 25 Окт 2008, 19:14 by Deo

Изпълнителният директор на Marinopoulos Coffee Company, Янис Калфакакос написа:
Анализирахме детайлно цените на българския пазар и в резултат решихме, че промоционално в началото всичките цени ще са малко по-ниски в сравнение с Румъния и Гърция. Покупателната способност на българина е силно редуцирана, а ситуацията на пазарите в момента доста се влошава. Имаме и силни и утвърдени конкуренти. Не искаме да крадем портфейлите на хората, а сърцата им. Продуктите ни ще бъдат достъпен лукс. В България ще стартираме с промоционални цени от около 3,50 лв.

lol!

Deo

Писане Съб 25 Окт 2008, 04:12 by Deo

Надали имам нужда да си разбивам точно бентлито по надупчените софийски улички, да си цапам костюма в този прахоляк, а още по-малко да си пия кафето в BG Starbucks, за да се почувствам специален. По-скоро бих приел покана относно цивилизованта държава deowashere Айде спираме с offtopic Да обърнем внимание и на другите новини good news

Dessie

Писане Пет 24 Окт 2008, 12:02 by Dessie

good_posting нямам нищо против да си пия кафето Старбъкс в някоя цивилизована държава, даже искам biggrinn)А доколко нашето ще просъществува и какви ще са цените и клиентелата, ще трябва да почакаме и да видим. Само искам да те питам - кога си бил зад кулисите на Старбъкс? За първи път чувам.
Като го отворят софийското, те каня на кафе да проверим за какво иде реч и за да не се чувстваш не на място, ще отидем с бентлито и с вечерни тоалети biggrinn))) thumb_up
И с тази хубава покана, мисля да спра да флъдва темата, все едно няма други новиниbiggrinn))

Deo

Писане Пет 24 Окт 2008, 03:07 by Deo

Оооок. Now, специално нашият пазар е доста пренаситен откъм конкуренти на Starbucks в момента и кафето ще е 8 евро, но "по-горните" в ценоразписа разновидности. Аз отбелязах, че ще започва от около 2-3 евро и цената много зависи от изборa на допълненителни екстри (не разбирам защо се опитваш да го обвържеш с работните заплати и стандарта на живот, след като ясно поясних в по-горните си постове, че те са ирелевантни променливи спрямо вериги тип Starbucks; besides ако беше така нямаше масово и повсеместно да затварят заведенията си, да съкращават персонал и да изнасят представителства от различните държави - при това далеч преди началото на финансовото цунами, което се разразява в момента).
Pizza Hut фалира точно на същото това "златно" туристическо местенце, където ще се помещава и Бъкса google_it

Разсъжденията ми се основават изключително върху политиката на Starbucks и опита им в останалите държави по света, а не на догадки wink България не е на друга планета (все още hangdry ). Но виж българите определено са извънземни. Една такава сбъркана раса, която може да няма какво да яде или облече, но за кафенце по 10-тина евро все ще намери отнякъде да се бръкне. Ей тъй, да се покаже, че и бай ганя е европеец, ей! Което е добре - субсидират се гърците (че те винаги са бедни горките, а покрай тях и Starbucks си намазва роялтите от изключителните права по франчайза).
Макдоналдс има съвсем друга визия, доста различна от тази на Starbucks, не смесвай нещата. Той бе даден от мен изключително като пример за франчайз (единственото общо със Starbucks, освен това че both са родени от братко Джон).
Ето нещо интересно тип "знаете ли, че..." - обществена публично всеизвестна тайна за компанията е , че основно корпоративно правило е водата да се оставя да тече нон-стоп през работно време, защото "така се спазва по-голяма хигиена".. Покрай това са отнесли доста солидни общински глоби, но.. правилото си е правило и си го спазват. Тук наблюденията са ми съвсем лични, преди 2 години сам имах честта да надникна зад кулисите на Starbucks и да видя как се работи в действителност "зад тезгяха". Водата наистина шурти нон-стоп, машините се пълнят с едни пакети полуфабрикатно кафе и така oops
Но това не променя и факта, че лично на мен кафето тип Starbucks си ми допада Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Coffee
BG Starbucks, обаче, и то правен от гърци...
laughin2 nocomment Още повече избрали за място печално фалирала пицария madd
За Бога, братя и сестри, ако искате Starbucks - отидете в истински такъв, а не в нещо тип Побългарен Кауфланд (за сведение порочно нямащ нищо общо с изключително качествената и успешна верига в Германия). Ако ли не можете - пийте си домашен билков чай с много мед - хем по-автентичен, хем по-рентабилен, хем по-екологично истински. Така бързо ще спестите достатъчно грешни парички (да го усредним на 4 евро от всяка чашка), за да отидете и да си пиете кафето в истински Starbucks, разположен на действително цивилизовано място good news

Последната промяна е направена от Deo на Съб 25 Окт 2008, 18:46; мнението е било променяно общо 1 път

Dessie

Писане Чет 23 Окт 2008, 21:03 by Dessie

ние тука си се разписахмеbiggrinn headbang съжалявам, но не съм съгласна и това са само предположения и от твоя, и от моя страна. не мисля, че туристопотока е намалял и че ще намалява, за финансовта криза не мога да коментирам, ти си по-наясно, но както казах, нищо не е сигурно. Също така продължавам да съм сигурна, че кафето НЯМА да е 8 евро и че няма да е елитарно завдение, също както Onda не е, нито Mcdonalds. Пица Хът не знам защо е фалирала и ДАЛИ е фалирала, не съм минавала оттам скоро, но ако е капитулирала, най-вероятно е , защото има огромна конкуренция, което не може да се каже за Старбъкс.

Deo

Писане Чет 23 Окт 2008, 00:28 by Deo

Относно сравнението ми с летището, исках само да подчертая, че е съвсем символично и самият гръмък надпис Starbucks е по-голям и по-светещ от самата сергийка.
За часът и мястото на срещата - защо фалира пица Хът тогава? Традиционно славеща се с малко по-скъпите си пицички biggrinn Идеално място казваш, голям туристо-поток, трябва да е златна мина..
По принцип визията на Starbucks извън Щатите (според изп. директор на компанията) е предимно ориентирана към американските туристи - винаги да се чувстват добре, като видят нещо от дома, познато. Както казват - има ли MC Donalds & Starbuck, значи е цивилизована държавата. Ако закачат и нещо допълнително - е добре дошло..
Цената на кафето в Starbucks започва от около 3 евро за чашка (САМО КАФЕ) и стига до 8-9 евро с пръчиците и т.н. Зависи от желания бленд и допълнителните екстри. В европейските поделения. По принцип това е франчайз (тип MC Donalds & Сие) и няма никакво значение от географската ширина. В Англия е същото, но в лири.
Още един интересен факт - през последните 2 години Starbucks масово затварят свои задгранични поделения по света, съкращават персонал, поради недостатъчни реализирани приходи в тях (може би няма достатъчно ам. туристи?). Наистина ще е интересно българското представителство да излезе печелившо. С този "огромен" туристопоток в страната, особено през последните години, особено в условия на финансова криза.. При подобна цена, пазар и покупателна способност - ще е направо прецедент.
Т.е. BG Starbucks ще е по-скоро нещо елитарно, ако въобще просъществува, отколкото масово явление we did it

Dessie

Писане Сря 22 Окт 2008, 23:30 by Dessie

ok Първо: не виждам къф е проблема, че кафето прилича на кафе в летище - той всеки мол прилича на летище и обратното, да не навлизам в подробности защо и какво го налага, сещаш се, мога.
Второ: цената на кафето НЯМА да е 10 лева и ако Е, моля да ми покажеш документи за това! Едно сравнително хубаво кафе (виенско например) + кифла, фафла, мъфин, брауни, донът и т.н. е по настоящем около 5. няма как да стане 10 само щото е Старбъкс.
Трето: никога не съм казала, че не харесваш американско кафе:))))
Четвърто: мястото за кафето е подбрано супер добре, това е баш центъра на София, до много важни кръстовища и не е вярно, че туристите не минават оттам. Пък и нали за нас го отварят, не за туристите, дето да си ходят у америка и да пият старбъкс, като са дошли тука, да ги почерпим едно кафе на пясък, Златоград-style:)

Deo

Писане Сря 22 Окт 2008, 23:17 by Deo

good_posting Това във Варна, знаеш ли какво представлява? Направили са буквално цифром и словом една сергийка на четвъртия етаж в Mall-Varna, редом до MC Donalds, Българска кухня и Subway (да, и такова си има wink ). Прилича повече на заведение тип летищно (JFK е доста добър пример, тази част от мола много наподобява структурата на заведенията там).
Аз против Starbucks нямам нищо против, ако си прочела внимателно поста ми biggrinn Даже напротив, много ми допада happy (а това би трябвало да означава много, казано от човек традиционно НЕлюбител на топлата напитка). Но смятам, че малко хора ще са на това мнение, тъй като съгласи се, Starbucks по същество е доста различно от нашенската концепция за кафе. Освен това каква част от населението може да си позволи 4-10 лв. само за... кафенце? А като сложиш и някой muffin става забавно lol!
Има и друго - мястото за кафенето не е подбрано много добре. Никак даже. Първо - каква част от туристите минават през това закътано местенце в СФ? Затварянето на фалиралата Pizza Hut, намирала се на същото място, само говори по себе си Първият Starbucks в София отваря врати в началото на Ноември. Smirk
Накратко: Чудесна идея - ненормално лоша концепция за реализация good news

Последната промяна е направена от Deo на Съб 25 Окт 2008, 18:45; мнението е било променяно общо 1 път

Dessie

Писане Сря 22 Окт 2008, 22:50 by Dessie

Е Е Е Е ДЕ! Не мога да те рАзбера, ся? Нали във Варна вече има Старбъкс? Значи са си предценили пазарите хората. Не съм съгласна, че ще е само за тузари и че ще има колони от лъскави коли, напротив - това е просто една разновидност на кафе, на take away кафе, която аз лично, бедна студентка и прочие, ще ползвам с удоволствие. Българите са запознати с тоя тип завдения и с "американския" им начин на действие и асортимент отдавна! Само да вметна - Не искам да слушам нищо лошо за американското кафе! Аз не мога без кафе - извинявай - даже аватара ми е с КАФЕ:) и съм голям фен на старбъкс и мисля, че кафенцето може да задоволи вкуса на българина!

Писане  by Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите