XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
xzone logo

Здравейте Приятели!

Добре дошли в общността XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли.

Ние, екипът на XZONE®, Ви приветстваме при нас и се надяваме, че тук ще преоткриете силата на думите и ще прекарате безброй незабравими безценни приятни и ползотворни мигове на лов з@ мисли & съзнания™.

Малък жокер

Тук събираме, развиваме, изграждаме, съхраняваме и заразяваме с усмивки, позитивизъм и настроение. Уловете силата на човешката мисъл с думи!

Пуснете ме да вляза!!!

Вече член на Общността XZONE®?

Потребител:

Парола:

Запомни ме?

Забравих си паролата. Помощ?!

Все още не си се присъединил към XZONE®?

Докосни се до необятния творчески свят на Ловците н@ мисли, където единственото ограничение е твоето въобръжение!

• Леснo!
  • Бързo!
  • И Достъпно!
  • Искаме твоето мнение! То има значение!

Не чакай повече, а се присъедини към нас и стани част от великия проект на екипа на XZONE® TEAM!

Регистрирай се сега!

Сподели и препоръчай тази тема!

XZONE® T.O.S.: Общи Правила Кой-Какво-Кога-Къде & Защо е XZONE®?..

N.B! Споделете и препоръчайте свободно настоящата тема в социалните мрежи =>>> INFO

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар

Една кървава чешма!..

Go down

08102008

Писане 

Една кървава чешма!.. Empty Една кървава чешма!..

На 09.03.1985 г. турски терористи взривяват вагонът за майки с деца на бързия влак София - Бургас. В момента на извършителите на атентата е построена паметна чешма от ДПС...

Предисторията..

Да съградиш чешма е достойно и човеколюбиво дело, защото камъкът е по-траен от нас, а водата - вечна. Този, който мине покрай чешмата и утоли жаждата си ще те благославя. Всяка чешма е като паметник, тя си има своя история. Ако знаете историята на тази чешма обаче, едва ли ще пиете вода от нея или ако пиете, сигурно ще се задавите. Не вода, а кръв тече от чешмата, кръв и сълзи...

Емин Мехмедали Али, Аптула Аптула Чакър и Саафет Реджеб Реджеб - това са тримата турски терористи отговорни за взривовете на Централна ЖП гара Пловдив, паркингът на аерогра Варна, влакът на гара Буново, кафе-сладкарницата на хотел Сливен и още монжество диверсионни актове между 1976г. и 1987г. През 1988г. тримата терористи са осъдени на смърт чрез разстрел, а техните съучастници на различни срокове затвор между 3 и 6 години. Присъдата е изпълнена, а 1 година по-късно всички съучастници на терористите са освободени и малко по-късно се оказват водещи активисти на ДПС в различни райони на България. 5 години по-късно, в родното село на ръководителят на терористичната група - Емин Мехмедали Али, Ахмед Доган открива паметник-чешма на тримата турски "борци за права и свободи". През 1998 г. чешмата е разрушена по нареждане на областна прокуратура, но година след това е възстановена.

Е това, ако не е етническа (престъпна по нашенски) толерантност, здраве му кажи! Не че не съм толерантен, но всичко си има граници според мен. След "протяжни съдебни дела", сезиране на прокуратурата и прочие - чешмата си стои. Нещо повече - всяка година г-н Доган организира "събор", за да се почетат жертвите на антитурската асимилация в България. Ъм... аз мога само да похваля "вандалите" по-долу... Щом държавата не прави нищо за народът си, то той е в правото си от пасивен протест да премине в активни действия. Дали е оправдано? Като нищо ще осъдят "вандалите", но чешмата ще си остане...
Какво мислите по темата?

Отговорът:

Последната промяна е направена от Deo на Сря 22 Юни 2011, 13:56; мнението е било променяно общо 4 пъти
Deo
Deo
Xz©ne™ CE®
Xz©ne™ CE®

Male
Общ рейтинг :
Една кървава чешма!.. Pollba1033 / 10033 / 100Една кървава чешма!.. Pollba11

Върнете се в началото Go down

Share this post on: reddit

Една кървава чешма!.. :: Comments

Deo

Писане Съб 18 Окт 2008, 00:59 by Deo

С други думи - справедлив вандализъм. Както обикновено са политизирали нещата и са обвинили Атака. Сидеров - отрича. Идеята е не кой го е направил, а че го е направеното е в реда на нещата, а самият строеж противоречи на всякакви морални човешки норми, ценности и е в пряко нарушение на няколко закона. Но... чешмата си стои. Факт. Това, което ме поразява е пасивността - на хората, на институциите, на всички. Смисъл всички вече са се набълбукали с толкова много лични проблеми, че за откритото поробване на собствената им държава, за мачкането на достойнство, национална гордост и прочие, на никой не му остава възможност, време и желание да мисли или пък да се ангажира с. Има и друг изненадващ факт от действителността - масово хората дори не знаят какво всъщност се случва, не искат да знаят, не ги интересува. Безхаберието е достигнало грандомански мащаби. И това се използва много добре от съседите ни.
Както беше се изказал един симпатяга, самоопределил се като мюсюлманин по народност (каквото и да значи това) - тук го е владяла турция от край време, послед българите са дошли насилствено и са завзели територията и сега турция си я иска обратно. Било е турско и пак ще бъдеbiggrinn Айде със здраве :director:

Ако някой го интересува ще публикувам тук няколко актуални видеота все в тази насока - 6 серийки от интересно сериалче, посветено на горната проблематика. Озаглавено е "Новото Робство". Не че съм расист, но гледайте и не вярвайте на ушите си! За тези, които искат да знаят истината annoyed

Част 1

Част 2

Част 3

Част 4

Част 5

Част 6

Dessie

Писане Сря 08 Окт 2008, 23:01 by Dessie

Хареса ми, изкефих се чак накрая.... Писала съм есе за вандализма в първи курс и съм против него, защото е безмислен и безмозъчен акт, но това тука си е справедлив протест срещу обективна неправда. Толкоз. Иначе по-голяма излагация от тая чешма няма..... good_posting

Писане  by Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите