XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
xzone logo

Здравейте Приятели!

Добре дошли в общността XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли.

Ние, екипът на XZONE®, Ви приветстваме при нас и се надяваме, че тук ще преоткриете силата на думите и ще прекарате безброй незабравими безценни приятни и ползотворни мигове на лов з@ мисли & съзнания™.

Малък жокер

Тук събираме, развиваме, изграждаме, съхраняваме и заразяваме с усмивки, позитивизъм и настроение. Уловете силата на човешката мисъл с думи!

Пуснете ме да вляза!!!

Вече член на Общността XZONE®?

Потребител:

Парола:

Запомни ме?

Забравих си паролата. Помощ?!

Все още не си се присъединил към XZONE®?

Докосни се до необятния творчески свят на Ловците н@ мисли, където единственото ограничение е твоето въобръжение!

• Леснo!
  • Бързo!
  • И Достъпно!
  • Искаме твоето мнение! То има значение!

Не чакай повече, а се присъедини към нас и стани част от великия проект на екипа на XZONE® TEAM!

Регистрирай се сега!

Сподели и препоръчай тази тема!

XZONE® T.O.S.: Общи Правила Кой-Какво-Кога-Къде & Защо е XZONE®?..

N.B! Споделете и препоръчайте свободно настоящата тема в социалните мрежи =>>> INFO

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар

[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите

4 posters

Go down

[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Empty [Въпросник]-ът, след който няма да сте същите

Писане by Jasmin Вто 10 Май 2011, 11:55

Написаните по-долу въпроси не ще бъдат нещо ново за никой от вас, защото отговорите им са просто 50 общочовешки истини, от тези най-съкровените и най-интимните, върху които сме разсъждавали всички на един или друг етап от живота си.
Магията на тази статия се крие в това, че сега те са зададени наведнъж и в определен ред.
Въпросите нямат верни и грешни отговори. След като им отговорите мислено обаче, ще откриете неща за себе си, които могат да променят цялото ви възприятие за живота и за самите вас, а сме сигурни, ще дадат решение на поне един важен казус.
Просто ги прочетете и се опитайте да си отговорите. И най-важното – бъдете честни.
Не забравяйте, понякога това, да си зададеш правилния въпрос, е всъщност Отговора.

1. Колко годишни бихте били, ако не знаехте на колко сте в момента?
2. Кое е по-лошото: да се провалиш, или така и да не пробваш?
3. Щом животът е толкова кратък, защо правим толкова неща, които не ни харесват и защо не правим толкова неща, които ни харесват?
4. Когато вече всичко е казано и направено, в крайна сметка, повече ли сте казали, или повече направили?
5. Кое е едното нещо, което най-много бихте искали да промените в света?
6. Ако щастието бе валутата, в която се плаща, коя е работата, която щеше да ви направи богати?
7. Действително ли правите онова, в което вярвате, или просто сте се примирили с това, което вършите?
8. Ако продължителността на човешкия живот беше 40 години, по какъв по-различен начин бихте го изживели?
9. До каква степен действително контролирате посоката на живота си в момента? Или в какъв процент?
10. Кое за вас е по-важно: да правите нещата правилно, или да правите правилните неща?
11. Представете си, че вечеряте с трима души, които уважавате и на които се възхищавате. Всички те започват да критикуват ваш близък приятел, който не знаят, че познавате. Критиките са безвкусни и недостойни. Какво ще направите?
12. Ако можете да дадете на едно новородено бебе само един съвет, какъв би бил той?
13. Бихте ли нарушили закона, за да спасите обичан от вас човек?
14. Случвало ли ви се е да видите креативност там, където отначало сте видели лудост?
15. Какво е онова нещо, което сте сигурни, че правите различно от останалите?
16. Защо нещата, които ви правят щастливи, не правят щастливи всички?
17. Кое е нещото, което не сте направили, а истински сте искали? Какво ви спира?
18. Държите ли (се за) нещо, от което наистина трябва да се освободите?
19. Ако трябваше да се преместите на място или държава, в която не живеете в момента, къде щяхте да отидете и защо?
20. Натискате ли копчето на асансьора повече от веднъж? Наистина ли мислите, че това ще го направи по-бърз?
21. Какво предпочитате – да сте загрижен гений или весел глупак?
22. Защо това, което сте вие, сте вие?
23. Били ли сте някога този приятел, който искате да имате?
24. Кое е по-лошо: когато добър приятел си замине, или да изгубите връзка с приятел, който живее до вас?
25. За какво сте най-благодарни?
26. Какво предпочитате – да изгубите всичките си стари спомени, или да не сте способни да създавате нови?
27. Възможно ли е да научите истината, без първо да я предизвикате?
28. Сбъдвал ли се е някога вашият най-голям кошмар?
29. Спомняте ли си преди 5 години онзи момент, в който бяхте ужасно разстроени? Той има ли значение изобщо сега?
30. Кой е най-щастливият ви спомен от детството?
31. В кой момент от близкото ви минало се почувствахте най-жив и мотивиран?
32. Ако не сега, кога тогава?
33. Ако не сте постигнали още нищо, какво изобщо имате да губите?
34. Случвало ли ви се е някога да бъдете с някого, с когото не сте си казали и дума, а след това да имате чувството, че сте провели най-хубавия разговор на света?
35. Защо същите онези религии, които даряват любов, причиняват толкова много войни?
36. Възможно ли е да знаете, без съмнение, кое е добро и кое зло?
37. Ако спечелите един милион лева, ще напуснете ли работата си?
38. Какво предпочитате – да имате по-малко работа за вършене, или да вършите много работа, която истински ви харесва?
39. Имате ли чувството, че този ден сте го изживели вече сто пъти?
40. Кога беше последният път, когато крачехте в мрака, водени единствено от слабото сияние на някаква идея, в която сте вярвали сляпо?
41. Ако узнаете, че всички, които познавате, ще умрат утре, кой бихте избрали да посетите днес?
42. Бихте ли намалили продължителността на живота си с 10 години, за да станете ужасно атрактивни и известни?
43. Каква е разликата между това да сте живи и да живеете истински?
44. Кога е времето, в което трябва да спрете да изчислявате рисковете и наградите и просто да тръгнете да правите това, което смятате за правилно, през глава?
45. Ако се учим от грешките си, защо толкова се притесняваме да не направим грешка?
46. Какво бихте направили по друг начин, ако знаете, че никой няма да ви критикува?
47. Кога беше последният път, когато чухте звука от собственото си дишане?
48. Какво обичате? Изразявали ли са някои от скорощните ви действия любовта ви към това нещо?
49. Ще помните ли това, което правите сега, след 5 години? А това, което правихте вчера? А онзи ден?
50. Непрекъснато взимате решения. Въпросът е, сами ли ги взимате, или позволявате на другите да решават вместо вас?

Ще се радвам да споделите отговорите си в коментарите. Осъзнахте ли нещо за себе си?
Jasmin
Jasmin
Черната вдовица
Черната вдовица

Зодия : Virgo
Female
Общ рейтинг :
[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba1016 / 10016 / 100[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba11

Върнете се в началото Go down

[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Empty Re: [Въпросник]-ът, след който няма да сте същите

Писане by GANKA Сря 11 Май 2011, 09:43

ОТГОВОРИ :

1. На 18-се. /много хора още ме мислят за непълнолетна ;-D/
2. Да не пробваш.
3. Защото трябва да има от всичко за да не ни е скучно.
4. Крайните сметки не ги правим ние а другите за нас, след края ...
5. Иска ми се да има по малко болести и ако има такива те да се лекуват лесно ...
6. Офф.. после ще се върна на този въпрос ако не забравя wink
7. Ами сигурно правя и неща в които не вярвам, но го правя заради някой друг който вярва ... има случеи в които трябва да се примиряваме няма начин ...
8. Единственото нещо което бих направила по различно е това да родя дете колкото възможно по раничко да имам време да му се нарадвам ... да създам семейство ... Ама за тези въпроси трябват много обширни отговори ... А на мен все пак ми се иска да им отговоря днес ;-D Това кото мисля в момента и имам възможност да го напиша днес ..
9. Контрол ... който си мисли, че може да контролира живота си е много наивен ...
10. Зависи от нещата които трябва да направя... Всичко е важно ..
11. Ще им кажа направо какво мисля, каквото и да е то ... Няма значение кой какъв ми е за това което мисля ..
12. Не мисля, че съм израстнала до там, че да мога да давам съвет на
бебе и то само един ... но все пак бих му казала да се стреми да бъде
добър човек ...
13. Ами зависи за какво става въпрос ... Ако е нещо
наистина сериозно и съм сигурна, че е виновен по добре е да понесе
подследсвията от действията си.
14. Ами аз си падам от тия лудите и виждам направо креативност :-D
15. Индивидуалността на хората ме кара да смятам, че правя всичко различно от останалите.
16. А трябва ли ?
17. Разумът.
18. Много трудно се осъзнават тези неща. Аз мисля, че не но ...
19.
Ако трябва да се преместя ще се преместя там където трябва и може ...
щом трябва за мен означава, че нямам избор. На много хора им се е
налагало да правят това. Няма значение къде, важното е да искаш да
живееш.
20. Рядко ползвам асансьор, като бързам се качвам по сълбите.
21. Нищо не предпочитам каквото е такова :-D
22. Защото неискам да съм никой друг. И защото немога да съм.
23. Винаги.
24. И двете.
25. Щом мога да съм благодарна значи съм благодарна. За много неща.. Няма да го свърша тази година този въпросник ;-D
26.
Неискам да предпочитам, защото ако предпочета едното губя другото. Ако
предпочета старите спомени губя живота си за напред ако предпочета да
имам само нови пак го губя след като няма да си го спомням това което
съм изживяла и мяма да уча и израствам.
27. Истината винаги си намира пък към теб. Трябва да я приемаме.
28. Немога да си спомня най-големия сънувам много... надявам се никога да не ми сбъдне нито един кошмар.
29. Спомням си разбирасе. Разбирасе, че има.
30. Когато ходихме заедно цялото семейство на море на Златна рибка на къмпинг.
31. В събота. 14.05.2011 г. В монт в който бях заобиколена от любими хора и правихме весели неща.
32.
Ами и сега ама тогава повече. Неискам постоянно да съм в еофория от
живота, защото няма да мога да разпознавам тези моменти.
33. Това че
един човек си мисли, че няма какво да изгуби не означава, че това е
така. Депресантски въпрос. В смисъл, че хората които биха ти го задали
или биха си го задали нещо са депресирани. И си го задават като някакъв
вид извинение преди да си забият иглата с дрогата или да си прережат
вените. Мисля, че всеки ден от живота си постигаме нещо в живота си.
Някви такива :-D
34. Че сме провели или изживяли най-хубавите емоции на света да, не и разговор, след като няма думи няма и разговор.
35.
Защото в живота има добро и зло. Защото сме създадени да мислим
различно. Защото хората също така са и алчни, себични, съдистистични,
безпощадни, злобни, мразещи различните от тях.. и т.н.
36. Не.
37.
Ами ако никой не разбере, че съм ги спечелила няма да напусна, но ако
разберът сигурно ще бъда принудена, ако стане така значи е за добро. Ще
гледам да наблегна на ученето ако имам пари за известно време и после ще
си намеря по добра работа или ще ги вложа в нещо мое от което да
печеля.
38. По малко работа за вършене за да остава повече време за
всякакви други разнообразни, весели неща . Малко или много работата се
концентрира в едно и също всеки ден. Хубаво е да си харесваме работата
ама колкото и да си я харесваме и правим с кеф вършим почти едни и същи
неща през повечето време.
39. Точно този 16.05.2011г. може да се каже, че да, но няма да съм права. ;-D
40. Сложен отговор. Да кажа на кратко преди 2 години. Боли ме още, но не съжалявам.
41. Егати гадния въпрос ;-( Ще се съберем всички на едно място. Не знам то ако всички ще умират точно в един и същи ден каква ще е тази причина? Би трябвало и аз да съм в кюпа тогава. Не може да се разсъждава по такива въпроси адекватно и реално след като е почти невъзможна ситуацията. Просто ще избера някой и толкова. Аз не деля приятелите си. Ще направя всичко възможно да видя всички...
42. Преди 10 години може би да.
43. Ами нещо като разликата в това да си жив и да си в будна кома и това да си жив и да ти се случват всеки ден различни неща било то хубави или лоши, просто да имаш възможност да изживееш живота си по някакъв начин... Дали ще ти е хубав или лош живота в по голямата си част зависи от самия теб. Да живееш истински за мен означава да искаш да живееш. Живота трябва да се цени. Представям си нашата планета без живот и след това бързо и жадно вдишвам глътка въздух. :-D
44. При мен това се случва през повечето време :-D Е за важните неща не е така, ама те и за това са важни.
45. Един от отговорите е защото нашите грешки не винаги засягат само нас. Умният, разсъждаващ, чувствителен човек винаги се стреми към златната среда към баланса на правилно и грешно. Някак си по приятно е да се живее като допускаш по малко грешки ;-)
46. Много неща правя въпреки критиките. Мен рядко се осмелява някои да ме критикува :-D В повечето случаи аз сама съм си критика и от моята критика най-много се влияя. Вироглава душица ;-D
47. На 43 въпрос.
48. Обичам много неща, като се има предвид, че не мога да мразя. Да всяка стъпка е в името на любовта и в това което обичам. Аз се радвам и обичам даже заблудената оса която в момента е в стаята ми и се чудя как ще я извадя без да и направа нещо или тя на мен. Радвам се че съм израснала до там, че да мога да оценя и нейният живот. Обичам живота. Не ми харесва да отнемам живота на каквото и да било, без основателна причина.
49. Само времето ще покаже. Всичко има смисъл.
50. Повечето сама ги взимам вече. Мисля че съм достатъчно умна и израснала да решавам сама. Ако има нужда винаги бих се обърнала към някой за помощ и ако преценя, че има нещо което влияе върху промяната на моето решение бих го променила.

6. Щастието не е постоянно никъде. Хубаво е работата ти да ти харесва и да те прави щастлив, че и да ти се плаща за това ама не мисля, че може да се стане много богат от това.

Не съм осъзнала нищо ново за себе си от тези въпроси. Защото те не са нищо ново за мен. Едно е да мислиш за нещо да развиваш някакви мисли и теории друго е да ти се случва реално и да трябва да разрешиш някакви реални проблеми и въпроси. За да осъзная нещо реално ново за мен трябва някой от въпросите които бяха по нестандартни от тези в живота които са ми са случили вече да ми се случат наистина. / примерно 19, 41 въпрос/ Може би не мога да се изразя точно, че да ме разбере някой който ще прочете това, но тва в положението ;-) Беше забавно и същевременно сложно на кратко да отговоря на въпросите. Благодаря на Jasmin :-)
GANKA
GANKA
Същински Паисий
Същински Паисий

Зодия : Cancer
Female
Общ рейтинг :
[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba101 / 1001 / 100[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba11

[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Empty Re: [Въпросник]-ът, след който няма да сте същите

Писане by Ice_Princess Сря 11 Май 2011, 13:57

1. Може би 26.
2. Може би да не пробваш.
3. Защото светът не е устроен така, че всеки да прави, каквото му харесва. Иначе би настъпил хаос.
4. Зависи от ситуацията. Честно казано, обикновено се надценявам.
5.Бих направила хората по-усмихнати.
6. Учителка в детска градина
7. Все още съм идеалистка и, ако някой или нещо не ми изнася, игнорирам. Осъзнавам обаче, че това е наивно. Скоро сигурно ще спра.
8. Може би по същия.
9.Това, което зависи от мен... зависи от мен. Има много външни фактори, които не мога да управлявам. Горе-долу 50:50

10. Да правя правилните неща... Или поне се самоубеждавам, че, когато съм правила "нещото", това е било най-правилното възможно решение.
11. Ще изтъкна и добри страни на въпросния приятел, а в последствие ще му разкажа за случката.
12. Винаги вярвай в себе си и в другите!
13. Да.
14. Рядко. Обикновено вярвам в първото впечатление.
15. Мисля и възприемам.
16. Защото другите имат различни мечти и идеали.
17. Да си имам бебе - рано ми е, да отида в Лондон - нямам време сега. Има и други неща. Вярвам, че ще ги изпълня всички в близкото бъдеще.
18. Понякога съм твърде наивна. Ръководя се от идеята, че всички са като мен, а те не са.
19. Франция, Марсилия - красива е.
20. Не, но мисля, че първия път не съм го натиснала достатъчно силно. ;)
21.Загрижен гений
22. Защото съм го постигнала с пот, кръв и сълзи.
23. Да. На практика обаче рядко се нуждая от приятели. Насилвам се да имам, "защото така трябва". Твърде самостоятелна съм във всяко едно отношение.
24. ...Когато добър приятел си замине.
25. За възможностите, от които съм се възползвала.
26. Да изгубя старите спомени - без друго един ден ще ги забравя.
27. Вероятно да.
28. Не. Но се е сбъдвало многократно "Ами ако...".
29. Никакъв. Дори ми е смешно, че съм се трогвала от такива глупости.
30. Летните ваканции във Варна.
31. Във всяко едно начало.
32. Когато му дойде времето.
33. Постигнала съм доста. Винаги има какво да се загуби. Дори бездомникът може да загуби, макар и само живота си.
34. Да. Беше едно момче - запознахме се в интернет. Той разказа, как тайно е отишъл до Гърция, за да купи на любимата си Таня една статуя, която харесала, а тя малко по-късно го беше напуснала. Беше много романтична история. Повече никога не говорих с този човек, макар че бих искала да поддържаме връзка.
35. Защото хората имат свойството да тълкуват нещата в своя полза.
36. Да.
37. Да.
38. Много работа, която истински ви харесва?
39. Не. Всеки ден е уникален.
40. Никога. Не вярвам сляпо.
41. Родителите и баба ми.
42. Да. макар че би било по-ползотворно да се ползват тези години, за да "стана" атрактивна и известна. ;)
43. Животът се измерва не с броя на вдишванията, а с моментите, които спират дъха... Нещо такова.
44. Когато се пенсионирам - тогава няма да ми се налага да мисля за работа, учене, реализация и т.н.
45. Защото е по-добре да не допускаш грешка на първо време, отколкото да се научиш да не я допускаш пак.
46. Щях да ходя навсякъде по пижама и пантофки.
47. Постоянно го чувам. В тиха среда живея.
48.Обичам да чета - купувам си книги и списания почти всяка седмица, обичам близките ми - обаждам им се по телефона, обичам "Бу" - пиша му смс-и и го гушкам, обичам себе си и си подарявам шоколад и хубав филм. ;)
49. О, да. Имам склонност да помня несъществени подробности.
50. Сама. Винаги. Рискът е голям, но самостоятелността си заслужава.
Ice_Princess
Ice_Princess
Неактивна
Неактивна

Зодия : Leo
Female
Общ рейтинг :
[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba100 / 1000 / 100[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba11

Писане by Ray Пет 13 Май 2011, 02:27

1.През повечето време на 16, но понякога на около 60.
2.Да не успееш да станеш и да започнеш отново след като си се опитал и си се провалил.
3. От страх.
4. Сещам се за една дзен фраза: Когато няма какво да се направи, какво правиш?
5. Това, което Ганди е правил: Ненасилие, постигане на своето без да вредиш никому.
6. Пак тази, която съм си избрала и смятам да работя, защото в момента, в който я правя, тя няма да е работа, а хоби.
7. За жалост винаги се опитвам да правя това, в което вярвам. Не умея да се примирявам, но за жалост понякога нещата не се получават, както съм вярвала.
8. По-същия, дали ще живея 20 или 40 години , или пък 100 все съм си неумела в живота и все имам да мина пътя си. А и нямам гаранция, че утре ще съм жива.
9. Днес мислех по това: дали изобщо контролирам нещо и дали това е възможно, защото до момента мислех, че само от мен зависи, а не е точно така. Но, когато се отказвам от контрол, обикновено контролирам едно 95%.
10. Да правя правилно правилните неща, а ако не е възможно да правя нещата правилно, защото „правилните” неща, не винаги са правилни.
11. Когато става дума за мой приятел и знам, че не са прави, дори и Господ да седи на масата ще му кажа, че бърка и ще искам да знам защо мисли така.
12. Обичай и се обичай, защото само това си струва.
13. Да.
14. Твърде често ми се случва, обикновено дори ги виждам в обратен ред.
15. Начина, по който виждам света.
16. Защото виждам света през моята призма, като всеки човек.
17. Да се откажа от мечтите си. Ако го направя се отказвам от живота си, въпреки че наистина ми се е искало просто да съм човек без мечти, но не мога.
18. Да.
19. Япония, защото я обожавам.
20. Не.
21. Весел глупак, но мисля твърде много за целта.
22. Заради база генетични смеси, емоционални реакции, житейски случки, срещани хора... и защото някога Вселената е решила да съществува. И винаги има 1 % вероятност това, което съм аз, да не съм аз.
23. Винаги съм.
24. Второто и става доста по-често.
25. За шанса.
26. Да изгубя старите.
27. Да.
28. Да.
29. Направил ме е по-осъзната, че няма да е единствения, нито най-ужасния, което ме прави оптимист.
30. Когато бях на село, някой от тези.
31. Когато съм вдъхновена, декември месец конкретно един ден.
32. Когато-тогава.
33. Само илюзията, че не мога.
34. Да.
35. Защото хората не ги разбират.
36. Да.
37. Разбира се, стига да не е моята си работа, спомената по-горе.
38. Да върша много работа, която обожавам.
39. Даже поне 3 пъти се чудих дали още е същия ден.
40. Днес.
41. Всички, които са достатъчно близо, за да стигна до тях на време, за другите –скайп работи за мен.
42Не, разбира се, не си струва. А и 10 години са достатъчни, за да го постигна сама.
43. Огромна.
44. Когато няма време за колебания или просто, когато осъзная, че си струва.
45. Защото често правим едни и същи.
46. Бих се родила пак [Въпросник]-ът, след който няма да сте същите 3714394054
47. Преди време, месеци може би.
48. Смятам, че да. Въпреки, че преди да я изразя, нараних, което има своите последствия.
49. Това, сигурно да, но другите неща... по-скоро да.
50.Главоболието е, че предпочитам да ги взимам сама.

Научих, че имам повече отговори отколкото съм предполагала.
Ray
Ray
Почетен мембър
Почетен мембър

Зодия : Cancer
Female
Общ рейтинг :
[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba1021 / 10021 / 100[Въпросник]-ът, след който няма да сте същите Pollba11

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите