XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
xzone logo

Здравейте Приятели!

Добре дошли в общността XZONE® MINDHUNTERS™ : Ловци н@ мисли.

Ние, екипът на XZONE®, Ви приветстваме при нас и се надяваме, че тук ще преоткриете силата на думите и ще прекарате безброй незабравими безценни приятни и ползотворни мигове на лов з@ мисли & съзнания™.

Малък жокер

Тук събираме, развиваме, изграждаме, съхраняваме и заразяваме с усмивки, позитивизъм и настроение. Уловете силата на човешката мисъл с думи!

Пуснете ме да вляза!!!

Вече член на Общността XZONE®?

Потребител:

Парола:

Запомни ме?

Забравих си паролата. Помощ?!

Все още не си се присъединил към XZONE®?

Докосни се до необятния творчески свят на Ловците н@ мисли, където единственото ограничение е твоето въобръжение!

• Леснo!
  • Бързo!
  • И Достъпно!
  • Искаме твоето мнение! То има значение!

Не чакай повече, а се присъедини към нас и стани част от великия проект на екипа на XZONE® TEAM!

Регистрирай се сега!

Сподели и препоръчай тази тема!

XZONE® T.O.S.: Общи Правила Кой-Какво-Кога-Къде & Защо е XZONE®?..

N.B! Споделете и препоръчайте свободно настоящата тема в социалните мрежи =>>> INFO

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар

За детските градини, децата ни - у нас и по света

Go down

15112008

Писане 

За детските градини, децата ни - у нас и по света Empty За детските градини, децата ни - у нас и по света

Повод: Докато в другите страни родителите са част от възпитанието в детската градина, у нас техният достъп е ограничен само до входа.
Лично мнение: Дори и само по грижата за децата може да се разбере колко далеч в развитието си е едно общество

Фактите написа:"Когато заведох детето си за пръв път в яслата, тя беше много горда и щастлива, че отива там. Мислеше, че ще влезем заедно, както обикновено се случваше в ежедневието ни до момента. Вървяхме хванати, но изведнъж непозната лелка я грабна за ръката и я въведе ревяща вътре - без обяснения, без дори да мога да я целуна или махна за довиждане. Гадно..." Това разказва С.Б., която доскоро е гледала двегодишната си дъщеря сама.
Spoiler:
Повече за организацията "What About The Children?" можете да прочетете тук.
Така.. От това, което съм чувал, личното ми впечатление е, че в детските градини са останали мързеливци, тотално комплексирани и демотивирани за работа, което може и донякъде да е обяснимо предвид заплащането (пак тези пари). Всеки ден им се обяснява КАКВО НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПРАВЯТ. Искат пари от родителите по разни поводи. Гледат с празни погледи. Оставят децата по цял ден да гледат телевизия. Крещят им. Децата не искат да ходят в детската градина. И с право. За съжаление реално родителите нямат избор. Жалко, че освен остарялото мислене на възпитателите в детските градини, такова е и на родителите. Години наред описанието за добро поведение на едно дете е точно това - да е тихо, послушно и да не създава проблеми. А как се чувства? Това не е важно. Мисля си, че ако повече родители отстояват правото си да бъдат такива, без да се съгласяват да им затръшват вратата под носа, слушайки как детото им страда, плаче и се чувства само сред непознати, може би нещо ще се промени. Може и да съм прекален оптимист, но ще се опитам един ден да направя всичко възможно децата ми никога да не усетят, че са изоставени, защото чувството е ужасно. Мисля си, че е крайно време да се насочи някакво обществено внимание не само към проблема за местата в градините, записванията и прочие, но и към това, което се случва вътре в самите градини. Какво е отношението към децата, с какво се хранят, дали и колко гледат телевизия (и защо изобщо?), как се възпитават?
Ако общините не могат да осигурят качествена услуга, може би наистина е добра идея да се разчупи малко системата и част от тази дейност да се аутсорсне на частни лица. Това може да породи и конкуренция между тях.
Тъй като е ставало въпрос и преди, знам, че и в България има особено силен интерес от страна на родители за създаване на родителски кооперативи или за отглеждане по няколко деца в дома на бавачка, в условия близки до семейните, или професионални частни занимални. За жалост за тези възможности отвреме-навреме се говори и пише тук там, но не се случват.
Deo
Deo
Xz©ne™ CE®
Xz©ne™ CE®

Male
Общ рейтинг :
За детските градини, децата ни - у нас и по света Pollba1033 / 10033 / 100За детските градини, децата ни - у нас и по света Pollba11

Върнете се в началото Go down

Share this post on: reddit

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите